Våren er en perfekt tid for opparbeidelse av et positivt tankemønster. Våren kommer med en stor dose gratis positivitet i form av minnene våres. Alle er alltid så glade når solen titter frem og løvet spretter. Naturen våkner til liv. Fuglene synger i kor. Solen varmer. Det skjer akkurat det samme hvert år. Det er alltid lettere å være positiv når vi flyter i medgang, så kanskje du også er motivert til å trene deg selv litt nå?

Eller er du en av de som sier ”det klarer ikke jeg nå! Nå som alt er så vanskelig!”. Klart du kan! Ikke gi opp før du har prøvd! Du vil kjenne det på kropp og sinn. Det du sier mange nok ganger til deg selv blir til slutt en sannhet. Hjernen vår skiller heldigvis ikke på fantasi eller virkelighet. Så det er bare å kjøre på og repetere og repetere. Du kan ikke gjøre det nok ganger.

” Be careful how you are talking to yourself, because you are listening ” (Ukjent)

  • Det første du gjør når du våkner om morgenen er å takke for sengen du har ligget i og for en god natts søvn. Husk å takke selv om den ikke har vært 100% god – det er det positivitet handler om, fokus kun på det som er bra. Du registrerer selvfølgelig det som ikke er bra men du dveler ikke ved det. Aksepter den negative følelsen, den er din. Følelsen er reel men den skal du reflektere over på et annet tidspunkt. Nå skal du tenke og føle positive tanker.
  • I dusjen takker du for alle de fantastiske tingene på badet. Toalettet, vasken, springen, varmt vann, varme i gulvet osv. Alle disse tingene gir oss mulighet til å stelle oss hver dag.
  • Når du lager frokost takker du for maten du spiser og hvor godt du har det som slipper å sulte. Du takker for smaken på det du drikker og spiser. Det er utallige ting på kjøkkenet du kan være takknemlig for; møblene, kjøkkenredskap, innredning osv.
  • Når du kler på deg takker du for at du har så mye å velge mellom. At du kan kle deg etter været uten å fryse eller føle deg naken. Takke for fine farger, behagelige stoffer osv.
  • NB! Husk å kjenne på følelsen når du takker! Følelser er hormoner og energi. Du får tilbake det du utstråler. Likt tiltrekker likt. Er du takknemlig får du mer. En av universets lover.

Slik vil dagen forløpe. Du vil legge merke til hvordan du etter hvert opplever verden annerledes og menneskene oppfører seg annerledes. Det er det magiske med denne treningen.

Det er selvfølgelig ok om du glemmer å takke i løpet av dagen. Men bare ved å registrere at du har glemt, er en bevisstgjøring i seg selv på hvordan tankene har en tendens til å fly av gårde av seg selv. De er vant til å gå på autopilot. Denne vanen ønsker du å endre. Da hanker du deg selv inn igjen og fortsetter med å takke.

LYKKE TIL!